Sunday, June 1, 2014

RIANG RIA HARI RAYA GIVEAWAY by cik Abbit

<< Klik banner jika berminat nak join >>

Bermula 1 June dan bakal tamat pada 1 Julai

20 hadiah disediakan !!!!
Senarai hadiahnya ialah wide shawl, Shower Gel Cathy Coo dan 
Etude House Hand Cream .. 

Syarat yang simple.. Open for blogger wanita sahaja ^^ Jangan segan-segan 
klik banner di atas jika berminat nak join.. Jangan risau, 20 ++ pemenang dicari.

-------------------------------------------------------------------

Kenangan Raya Zaman Kanak-kanak

Kalau nak cerita bab hari raya ni, sampai tua pun tak sudah. Macam-macam
pengalaman terutamanya masa zaman kanak-kanak dulu.

Masa Kecik Dulu : Of course lah bersalaman, bermaaf-maafan sesama ahli
keluarga kan... then cakap lah " maafkan kesalahan lalu patik ye, bonda dan 
ayahanda tercinta " Part minta maaf tu emotional skit. skit je hehe
Nak nangis kang malu So, tahan je.. Dah minta maaf, dapat pulak habuan
puasa penuh !!! Hati mana tak happy oiii XD

Lepas dah dapat habuan tu kan, cepat-cepat pergi dapur nak check 'gaji' ..
Okey not bad.. hehe Dapat lah jugak RM 50 (kalau abah baik hati) or less kalau
abah rasa macam tak jujur je masa puasa tu.. entah penuh ke tidak..
haha Tapi iolls jujur okeyh.. Kalau tak puasa, cepat-cepat cakap kat ibu..
hehe ^^ Masa kecik dulu jer okeyh.. Dah besar ni, pandai2 lah ganti kow =='

Bila dah dapat habuan daripada mak saudara/pak saudara semua tuh..
Mula lah start engine nak pergi kumpul duit raya.. Serbu semua rumah jiran
plus ajak kawan/jiran.. Bila tengah hari tu baru balik..

Pastu masuk bilik kira duit dapat berapa.. Bandingkan dengan kawan yang lain..
Kalau tak sama, okeyh ada jugak yang pilih kasih =.= haha Tapikan,
sebenarnya, selepas keluar je dari rumah someone tu, terus bukak sampul
duit, nak check dapat berapa.. Nanti senang, tahun depan dah boleh
chop/label , rumah ni baik.. rumah ni kedekut.. rumah ni kawan baik dengan
Haji Bakhil .. So, tahun depan, dah dapat detect rumah yang WAJIB pergi.

Masa Dah Besar : Malu weyh nak mintak duit .. Lagipun, makin besar ni, makin
sikit duit dapat kan.. Dulu, rajin pergi jenjalan rumah jiran, sekarang ni,
 MALAS .. haha I miss that momment.. lagipun, budak sekarang ni, mana
pandai, mana tahu , mana berani nak pergi berjalan sama-sama kawan time raya,.
semua duk mengadap Ipad, tab , lappy , gadget masing-masing.. so
ketinggalan zaman kan ?? hehe


3 comments :

cik abbit said...

Ha lahh cikAbbit pon rindu time kecik-kecik muka tebal je nak masuk serbu beraya. nyanyi kuat-kuat ko. HAHA btw, thanks sbb join my entahpape GA ni :)

cik abbit said...

Selamat berpose.. Jempot check peserta list and hadiahh review ;) TQ

Bbwana adienia said...

salam..

saya singgah dan follow awak..http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/06/riang-ria-hari-raya-give-away-by-cik.html